Stephan van Lunzen & Henk Brouwer

Welkom bij
recoveriX Amstelveen & Emmeloord

Elk jaar krijgen zo’n 45.000 personen in Nederland een CVA (cerebro vasculair accident) ook wel bekend als beroerte, herseninfarct, hersenbloeding of TIA. Ongeveer 20 procent van deze mensen overlijdt hier aan in het eerste jaar. Zeker een derde van de mensen lijdt aan blijvende lichamelijke aandoeningen, die zelden volledig kunnen worden hersteld door standaardtherapieën.

Uw recoveriX therapeuten Henk Brouwer en Stephan van Lunzen

Ik, Henk Brouwer (1966) kreeg op 13 april 2016 zelf een zwaar herseninfarct en ben nu therapeut in mijn eigen recoveriX Gym in Emmeloord. Op 13 april 2016 kreeg Ik, Henk Brouwer (1966) een zwaar herseninfarct, veroorzaakt door hartritmestoornissen, met linkszijdige verlamming tot gevolg. Drie weken ziekenhuisopname op de braincare -unit van Isala Zwolle volgden, met daarna een revalidatietraject in de Vogellanden in Zwolle. De fijne motoriek in mijn linkerhand bleef half 2022 nog steeds behoorlijk achter. Het met twee handen bespelen van de kerkorgel en piano (tot voor de beroerte mijn grote passie), was daardoor niet meer mogelijk. Ik kon me er maar moeilijk bij neerleggen dat dit het dan nu was.

Ik stuitte op de recoveriX- CVA -hersteltherapie bij de recoveriX Gym van Stephan van Lunzen, op dat moment nog de enige in Nederland die deze vorm van therapie aanbood. Zo blij dat ik, na een interne bij recoveriX genoten opleiding, per 1 mei 2023 zelf een recoveriX Gym open in Emmeloord, en nog meer lotgenoten een kans op herstel aanbiedt.

Een groot voordeel is daarbij natuurlijk dat ik ervaringsdeskundige ben en de therapie ook heb gevolgd. recoveriX is geen wondermiddel, dat alle andere revalidatietechnieken overbodig maakt,” Ik benadruk “Fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, je blijft ze nodig hebben. Maar het is een prima aanvulling. En het werkt. Dat heb ik zelf ervaren.”

henk brouwer

stephan van lunzen

Als CVA-patiënt weet ik alles van een beroerte. Na een hersenbloeding in 2016 had ik ook ‘restverschijnselen’ in de vorm van spierspasmen in mijn rechter onderarm en voet, een vreemd gevoel dat arm en been zwaarder aanvoelden en verminderde controle over hand en voet. Eind 2019 werd ik op de hoogte gebracht van de hersteltherapie recoveryiX en aangezien deze in Nederland nog niet geïmplementeerd was, heb ik uiteindelijk besloten om de therapie zelf in Nederland te introduceren. Ik heb er persoonlijk veel baat bij gehad en ik nodig u uit om ook deze revolutionaire nieuwe therapie te proberen.

We zijn erg blij dat recoveryiX sinds 2023 ook geschikt is voor mensen met multiple sclerose. Multiple sclerose (MS) is de meest voorkomende ontstekingsziekte van het centrale zenuwstelsel bij jonge volwassenen die tot invaliditeit kan leiden. We hebben al patiënten met multiple sclerose behandeld en zien zeer positieve en indrukwekkende resultaten.

20

Landen, waar de recoveriX therapie beschikbaar is

50k

Wereldwijd uitgevoerde therapieën met recoveriX

15

Symptomen die met recoveriX behandeld kunnen worden